Cartea cu retete.Retete culinare. Mancaruri traditionale

Cartea cu retete

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Oua umplute"Puisor"

Oua umplute"Puisor"

Ingrediente
5 oua
1 pateu mic =65 g
2 castraveti murati
6 linguri maioneza
2 felii sunca
sare [...]


Ochiuri romanesti in tarte cu piure de spanac

Ochiuri romanesti in tarte cu piure de spanac

Categorii: Oua

Ingrediente
Reteta este pentru 5 portii.

10 buc 10 oua
25 g unt
5 ml otet 9 grade
piper boabe [...]


Ochiuri romanesti cu unt

Ochiuri romanesti cu unt

Ingrediente
Reteta este pentru 5 portii
10 oua
12 ml otet
50 g unt
sare dupa gust
piper boabe(pt decor)



Oua umplute cu pasta de carne

Oua umplute cu pasta de carne

Ingrediente
10 oua
250 g carne vita sau de pui
50 g mustar
70 g smantana
40 g gogosari murati
piper macinat [...]


Oua umplute cu ciuperci

Oua umplute cu ciuperci

Ingrediente
10 oua
150 g ciuperci conserva
30 g unt
100 g unt
100 g lamaie
piper macinat [...]


Orez thailandez picant cu tofu

Orez thailandez picant cu tofu

Ingrediente

750 ml lapte de cocos
700 gr tofu, scursa si taiata cuburi mici
sare, piper negru macinat
4 catei de usturoi, tocati marunt
o ceapa mare, taiata rondele [...]


Orez cu mazare si carne de porc

Orez cu mazare si carne de porc

Ingrediente
400 g carne de porc (pulpa sau spata)
1 cana orez (preferabil, orez brun, dar poate fi folosit si orez obisnuit)
1 cutie mazare de 450-475 g
2 cani supa (sau apa)
1 ceapa mica
1 lingura pasta de tomate [...]


Oua umplute cu ciuperci si maioneza

Oua umplute cu ciuperci si maioneza

Categorii: Aperitive, Oua

Ingrediente
15 oua mari
500 gr maioneza de casa
1 cutie de 300 gr ciuperci
1 legatura ceapa verde
sare, piper, marar


Orez cu stevie

Orez cu stevie

Ingrediente
2 - 3 legaturi de stevie
o cana orez (aprox. 220 g orez)
1 ceapa mare
1 lingura bulion rosii
1 lingurita delikat
1 - 2 ardei grasi, rosii [...]


Orez cu zafferano

Orez cu zafferano

Categorii: Garnituri

Ingrediente
200 gr orez(din cel care ramane intreg) 50 ml ulei de masline 1 ceapa mare 1 morcov subtire(sau doi daca sunt mai scurti) 1 dovlecel 50 ml vin alb 50 gr unt 100 gr parmezan 1 pliculet zafferano 1,5 l supa de legume(poate fi facuta cu delikat) - cantitatea este aproximativa(depinde de calitatea orezului)








Viziteaza si
www.piatapenet.ro - www.parintispeciali.ro