Retete culinare traditionale cu specific Italian. Cartea cu retete

Canellonni cu umplutura de condimente vegetale
Ingrediente
300 g de spanac congelat
2 catei de usturoi
2 cepe
2 legaturi de busuioc
150 g de nuca de pinia
300 g de parmezan
[...]

Macaroane cu creveti
Ingrediente
450-500 g creveti curatati si decorticati, fierti
2 cani macaroane scurte, fierte si scurse de apa
115 g branza, taiata cubulete
1/2 cana telina, taiata cubulete
1/4 cana ardei gras, taiat cubulete
2 linguri ceapa, tocata
[...]

Lasagna cu carne si sos alb
Ingrediente
foi de lasagna, 500 grame carne de vaca (poti folosi si piept de curcan), 300 grame cascaval, sos alb (doua-trei linguri de faina, trei-patru linguri de ulei, 500 grame lapte, trei-patru linguri de smantana), doua cepe mici, doi catei de usturoi, sare, piper, nucsoara, ulei, 60 de ml de vin alb, doua linguri de pasta de tomate.

Spaghete cu sardine
Ingrediente
400 gr spaghete
400 gr sardine in ulei
250 gr ciuperci
1 lingurita miere de albine
4 catei de usturoi
sare, piper, cimbru, ulei de masline

Spaghete bologneze
Ingrediente
250 g spaghete
200 g carne tocata
2 rosii
o ceapa de marime mijlocie
1 ardei gras
1 morcov
[...]

Cannelloni cu legume
Ingrediente
3 dovlecei
2 ardei grasi
un morcov
2 catei usturoi
70 g unt
sare
[...]
www.piatapenet.ro - www.parintispeciali.ro