Cartea cu retete.Retete culinare. Mancaruri traditionale

Retete culinare speciale de Paste. Cartea cu retete



Prajitura cu ciocolata amaruie

Prajitura cu ciocolata amaruie

Ingrediente
Blatul : 8 oua
8 linguri zahar
8 linguri nuca macinata
2 linguri cacao
3 linguri faina
1/2 pliculet praf de copt [...]


Friptura de miel cu ou

Friptura de miel cu ou

Ingrediente
Reteta este pentru 5 portii
1000 g carne de miel cu os
5-6 oua
ulei
patrunjel
sare [...]


Drob de miel

Drob de miel

Ingrediente
Reteta este pentru 10 portii
1400 g organe si prapur de miel
100 g ceapa
250 g ceapa verde
4 oua
piper macinat dupa gust [...]



Aluat dulce pentru tarte

Aluat dulce pentru tarte

Ingrediente
Reteta este pentru aproximativ 1 kg aluat
500 g faina
100 g zahar pudra
250 g unt rece taiat cubulete
coaja de lamaie
2 oua [...]


Conopida gratinata

Conopida gratinata

Ingrediente
Reteta este pentru 5 portii.
1250 g conopida
100 g unt
75 g faina
300 ml lapte
1 galbenus [...]


Crochete brasovene

Crochete brasovene

Ingrediente
250 g faina
400 ml lapte
5 oua
450 g carne de vita
200 g ceapa
piper macinat [...]


Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Ingrediente
600 g ciuperci proaspete
125 g ceapa
50 g verdeata
75 ml ulei
50 ml vin alb
piper macinat [...]


Cozonac Gugelhopf

Cozonac Gugelhopf

Ingrediente
2, 25 pachete de unt
1,25 cani de zahar
1 pachet zahar vanilat
4 oua
4 cani de faina
5 lingurite de praf de copt [...]


Pască cu brânză dulce şi stafide

Pască cu brânză dulce şi stafide

Ingrediente
Pentru aluat:
500 gr făină albă
25 gr drojdie proaspătă
150 ml lapte
2 galbenuşuri
2 ouă [...]


Stufat de miel

Stufat de miel

Ingrediente
- 500 g de carne de miel
- 1 ceapa uscata
- 4 legaturi ceapa verde
- 4 legaturi usturoi verde
- 3 catei de usturoi
- 5 linguri de ulei [...]





Viziteaza si
www.piatapenet.ro - www.parintispeciali.ro