Cartea cu retete.Retete culinare. Mancaruri traditionale

Retete culinare cu Iepure. Cartea cu retete



Friptura de iepure cu mamaliga

Friptura de iepure cu mamaliga

Ingrediente
Pulpele din fata si din spate si gatul, 1/2 pahar ulei, 5-6 cepe mari, 2 linguri bulion, 5-6 boabe ienibahar, 1 foaie de dafin, 200 g masline, 200 grame ciuperci, 1/2 lingurita zahar, 1 ceasca de vin alb sec, sare.
Se tine carnea intr-un bait, cel putin 24 ore. Baitul e format din apa, ulei de masline, otet acetobalsamic, 2 foi de dafin, boabe de muster, boabe de piper, alte condimente.




Tocanita de iepure

Tocanita de iepure

Ingrediente
pulpele si pieptul de la un iepure
2 morcovi
3 cepe rosii
200 g arpagic
3 rosii
2 linguri cu pasta de tomate [...]


Friptura de iepure

Friptura de iepure

Ingrediente
1 spinare de iepure sau pulpele din spate
cca. 100 g grasime de porc sau 100 ml. untdelemn
50-100 ml vin alb
3-5 catei de usturoi
1 ramura de cimbru
1 virf de lingurita piper [...]



Friptura de iepure

Friptura de iepure

Ingrediente
1 spata de iepure
12-16 catei de usturoi (functie de cat de mare este iepurele)
10-12 cuburi de kaiser
1 pahar de vin rosu (200ml)
sare si piper
10 boabe ienibahar [...]


Iepure la cuptor cu sos de bere

Iepure la cuptor cu sos de bere

Ingrediente
un kilogram pe carne de iepure portionat in bucati potrivite ca marime,
un morcov,
o jumatate de praz,
cateva tomate cerise,
2-3 bucati de ceapa mica,
o jumatate de ardei, 2-3 catei de usturoi ( la capitolul legume puteti sa inlocuiti sau sa adaugati ce preferati ) [...]




Viziteaza si
www.piatapenet.ro - www.parintispeciali.ro