Cartea cu retete.Retete culinare. Mancaruri traditionale

Detalii reteta

« Inapoi la lista

Friptura de caprioara


Ingrediente
pulpa si muschi de caprioara
2 l apa
piper
ienibahar
ienupar 2-3 boabe
busuioc proaspat sau uscat
o lingurita boabe mustar
frunze de dafin
crengute de rozmarin
oregano
sare cam 2 linguri
1-2 linguri cu miere
zeama de la una sau doua portocale
un pahar cu vin rosu

Mod de preparare
Preparam o marinata astfel.Punem la fiert 2 litri de apa in care adaugam condimentele lasam sa dea in clocot apoi adaugam sare...neaparat sarea se pune dupa ce da apa in clocot.
Se lasa marinata la racit apoi intr-un vas sau o punga cu clip punem carnea de vanat turnam marinata rece peste carne si acoperim vasul cu capac sau punga o punem intr-un vas ca sa nu curga si dam la frigider pentru 48 ore cel mai indicat.
Incalzim cuptorul , scoatem carnea din marinata cu cel putin 30 minute inainte sa introducem carnea in cuptor.Intr-o tava punem putin ulei , apoi carnea acoperim cu folie si dam la cuptor pentru cel putin o ora ca sa se faca bine carnea.
Cu douazeci de minute inainte de a scoate friptura amestecam intr-un castronel mierea cu zeama de portocale ...o facem in asa fel incat aceasta sa fie groasa sa nu curga de pe carne atunci cand o ungem...asta e si secretul , acest amestec trebuie sa stea pe carne sa nu curga in tava .Mierea amestecata cu portocala ii da un luciu fripturii si un gust dulceag...intotdeauna la vanat trebuie sa adaugam ceva dulce.Dupa ce ungem carnea adaugam in tava si vinul rosu si introducem tava in cuptor fara folie pana prinde o culoare rumena aurie.

Mod de servire
Pentru un gust deosebit putem pune in tava diverse legume ca morcov, telina, patrunjel.
Acest fel de friptura il puteti servi cu diverse garnituri.

Timp de preparare:




« Inapoi la lista


Viziteaza si
www.piatapenet.ro - www.parintispeciali.ro