Cartea cu retete.Retete culinare. Mancaruri traditionale

Detalii reteta

« Inapoi la lista

Carnea de berbec in sos chili


Ingrediente
4 ardei chiles anehos, uscati
1 ceapa
2 catei de usturoi
3 rosii
2-3 ardei chili uscati
1 kg carne de berbec (miel-pulpa)
2-3 lingura ulei de masline, sare
lingurita praf de scortisoara
lingurita cuisoare 10 masline verzi
10 migdale injumatatite

Mod de preparare
Ardeii chiles anehos se inmoaie aproximativ 30 de minute in apa calda si apoi se indeparteaza samburii. In acest timp ceapa se taie in patru si usturoiul se injumatateste. Rosiile se cresteaza si se oparesc cu apa fierbinte, se decojesc, se indeparteaza cotoarele si se taie in patru. Se face un pireu din chiles anehos impreuna cu ceapa, usturoiul, rosiile, ardeii chili uscati si 4-5 linguri de apa in care s-au inmuiat ardeii.
Carnea se taie in cuburi mari. intr-o oala se pune uleiul la incins si se prajeste bine carnea. Se adauga apoi pireul, se amesteca, se sareaza si se adauga si mirodeniile.
Carnea se lasa 1-1 [li ore acoperita, la foc mic. Eventual se toarna inca putina apa, dar sosul nu trebuie sa fie prea subtire. Cu 10 minute inainte ca mancarea sa fie gata se a-dauga maslinele si migdalele.

Mod de servire
Se consuma cu orez

Timp de preparare: 1 ora si 30 minute




« Inapoi la lista


Viziteaza si
www.piatapenet.ro - www.parintispeciali.ro