Cartea cu retete.Retete culinare. Mancaruri traditionale

Detalii reteta

« Inapoi la lista

Carnati de mistret


Ingrediente
2 kg de muschi de mistret (recomandam mistret tinar de pina la 100 kg)
1/2 kg slanina de porc domestic cruda
1/2 kg de "scaricica" grasa de porc domestic
3-4 oase garf pentru ciorba
5 capatini de usturoi
condimente pentru carnati - dupa gust
2 cani de zeama de varza

Mod de preparare
Se fierb oasele garf impreuna cu zeama de usturoi si zeama de varza pana carnea se desprinde de pe oase
Se raceste fiertura si in timpul asta dam prin masina de tocat toata carnea disponibila.
Se mai curata 2 catei de usturoi sise prepara un mujdei la care se adauga 1 linguritza de bicarbonat de sodiu
Se potriveste carnea din sare si piper si se ia la framintat adaugind treptat mujdeiul si zeama de oase. Cind pasta se desface de pe maini foarte usor, pasta de carnati este gata
Se lasa peste noapte la frigider, la macerat si dimineata se umplu matele de porc cu tocatura
Se pastreaza peste noapte in bucatarie ca se scurga si apoi se dau la vint pentru 2-3 zile - cu grija sa nu inghete!

Mod de servire
Se pot consuma ca atare, prajiti sau daca se dau la fum de lemn tare pentru 2-3 zile se pot pastra pentru vint si pentru consum uscat.

Timp de preparare:




« Inapoi la lista


Viziteaza si
www.piatapenet.ro - www.parintispeciali.ro