Detalii reteta
« Inapoi la lista
Tarta cu rondele de mere
Ingrediente
6 oua
6 linguri de faina
12 linguri de zahar
8 mere golden
o lingurita praf scortisoara
1 sticluta mica esenta de rom
1 lingurita paf de copt
o jumatate de lamaie
Mod de preparare
Se curata merele ,se scot cotoarele si se taie rondele
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile apoi se adauga in ploaie 6 linguri de zahar batandu-se mai departe cu mixerul. Cand zaharul e dizolvat se adauga galbenusurile si lingurita de praf de copt stins cu putina lamaie. In aluat se poate adauga optional daca doriti si coaja de lamaie sau chiar de portocala. La sfarsit se adauga in ploaie faina si se toarna intr-o tava tapetata cu unt sau faina.
Celelalte linguri de zahar(6) se pun la caramelizat, se adauga scortisoara ,esenta de rom si merele .
Se pun merele peste aluat si se pune tava la cuptor
Mod de servire
Timp de preparare: 1 ora
www.piatapenet.ro - www.parintispeciali.ro