Cartea cu retete.Retete culinare. Mancaruri traditionale

Detalii reteta

« Inapoi la lista

Prajitura cu ciocolata amaruie


Ingrediente
Blatul : 8 oua
8 linguri zahar
8 linguri nuca macinata
2 linguri cacao
3 linguri faina
1/2 pliculet praf de copt

Crema : 2 budinci de frisca
500 ml lapte
5 linguri zahar
2 linguri cacao
250 g margarina
1 ciocolata amaruie
1 cana de visine

Mod de preparare
Blatul : Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma, se pune zaharul in ploaie, se adauga galbenusurile , apoi praful de copt care trebuie stins cu putina lamaie.
Faina se amesteca cu nuca macinata si cacao.
Crema cu albusuri si galbenusuri se amesteca cu faina si nuca pana se obtine o compozitie omogena care se toarna intr-o tava tapetata cu ulei sau cu hartie speciala de copt.
Cand se raceste baltul se taie pe orizontala (ca si cum ati taia blatul de tort pentru a-l umple).

Crema: Se fierb budincile de frisca cu 500 ml lapte si 5 linguri de zahar. Inainte de a le lua de pe foc se adauga 2 linguri de cacao. Se pune la racit iar cand s-a racit se adauga margarina ,o ciocolata amaruie taiata in bucaetele mici si visinile .
Se pune o jumatate de blat,crema(nu toata,pastrati putin si pentru a pune pe cealalta jumatate a blatului),apoi jumatatea blatului,crema ramasa . Peste crema se razuieste o ciocolata amaruie.

Mod de servire
Se serveste rece.

Timp de preparare: 2 - 3 ore




« Inapoi la lista


Viziteaza si
www.piatapenet.ro - www.parintispeciali.ro