Cartea cu retete.Retete culinare. Mancaruri traditionale

Detalii reteta

« Inapoi la lista

Piept de caprioara umplut cu ficat


Ingrediente
1,2 kg piept de caprioara
400 gr ficat
150 ml ulei
150 gr ceapa
2 oua
300 gr.franzela
200ml lapte
250ml vin alb sec
3 gr piper
20 gr sare
1 leg patrunjel

Mod de preparare
Carnea de caprioara se spala bine, se scot coastele in asa fel incat carnea sa nu se gaureasca deloc.
Ficatul se spala in mai multe ape, se lasa la scurs si apoi se taie marunt.
Ceapa se curata , se spala si se taie marunt.
Franzela se inmoaie in lapte(daca nu avem la indemana, se poate folosi si apa) si apoi se stoarce intre palme.

Apoi, intr-o tigaie de teflon in care s-a incins uleiul , se pun la prajit ceapa pana devine aurie si apoi ficatul. Dupa ce s-au prajit pe jumatate, se da compozitia la rece intr-un bol de sticla.

Dupa racire, se adauga franzela, ouale, piperul, sarea si patrunjelul, se amesteca bine si se trece prin masina de tocat sau le putem toca cu blenderul.

Cu aceasta compozitie se umple pieptul deja pregatit, se leaga cu o bucata se sfoara, se unge pe deasupra cu ulei, se aseaza intr- o tava de teflon si se da in cuptorul incalzit

Mod de servire
Preparaul se serveste pe un platou sau farfurie intinsa, pe frunze de salata, insotit de diverse garnituri : cartofi prajiti sau natur, orez cu legume sau pur si simplu cu legume fierte.

Timp de preparare: 1 ora si 30 minute




« Inapoi la lista


Viziteaza si
www.piatapenet.ro - www.parintispeciali.ro