Cartea cu retete.Retete culinare. Mancaruri traditionale

Detalii reteta

« Inapoi la lista

Aluat dulce pentru tarte


Ingrediente
Reteta este pentru aproximativ 1 kg aluat
500 g faina
100 g zahar pudra
250 g unt rece taiat cubulete
coaja de lamaie
2 oua
1 cescuta de lapte
faina pentru pudrat

Mod de preparare
Aluatul se poate face si cu robotul de bucatarie.
Se cerne haina pe suprafata de lucru apoi peste se cerne zaharul . Se adauga untul peste faina . Se amesteca pana se obtine un amestec sfaramacios ,fin. Peste acest amestec se adauga coaja de lamaie,apoi se adauga ouale(batute) si laptele pana cand obtineti o sfera de aluat. Se pudreaza usor cu faina fara sa amestecati prea mult pentru a nu deveni elastic aluatul, trebuie sa ramana sfaramicios.
Se pudreaza masa de lucru cu faina,se pune aluatul peste,se pudreaza aluatul cu faina dupa care se pune aluatul in folie de plastic sau punga si se pune la frigider pentru cel putin 30 minute.

Mod de servire

Timp de preparare: 1 ora




« Inapoi la lista


Viziteaza si
www.piatapenet.ro - www.parintispeciali.ro