Cartea cu retete.Retete culinare. Mancaruri traditionale

Detalii reteta

« Inapoi la lista

Aluat pizza


Categorii: Aluaturi,

Ingrediente
150 ml apa calda
1/2 lingurita zahar tos
1 lingurita drojdie uscata
250 g faina
3 linguri ulei
1-2 lingura gris

Mod de preparare
Se cerne faina pe masa de lucru ,se pune sarea si grisul si se face o adancitura.
Intr-o cana amestecati drojdia ,zaharul,uleiul de masline si apa si lasati cateva minute. Compozitia din cana se toarna in adancitura facuta din faina iar incet se incorporeaza cu faina pana obtineti un aluat omogen si elastic.
Aluatul obtinut se pune intr-un vas pudrat cu faina. Peste aluat se pudreaza iar faina si se acopera cu un prosop umed si se tine la cald timp de 1 ora pana cand aluatul se dubleaza ca si marime

Mod de servire

Timp de preparare: 1 ora




« Inapoi la lista


Viziteaza si
www.piatapenet.ro - www.parintispeciali.ro