Cartea cu retete.Retete culinare. Mancaruri traditionale

Detalii reteta

« Inapoi la lista

Morun cu cartofi gratinati


Ingrediente
Reteta este pentru 5 portii
900 g morun fara cap
50 g ceapa
piper alb macinat
100 ml vin alb
100 g cascaval
300 ml lapte
100 g faina
150 g unt
3 galbenusuri
125 g ciuperci conserva
50 g smantana
375 g cartofi
sare

Mod de preparare
Se soteaza ciupercile in unt. Faina se dizolva in lapte rece,restul laptelui se fierbe. Ceapa se taie marunt.
Se fierb cartofii,se scurg,se maruntesc si se adauga peste 1 galbenus cu care se amesteca
Se unge tava cu 100 g unt. Se aseaza morunul condimentat cu sare si piper. Se adauga ceapa,jumatate din cantitatea de vin si se pune in cuptor 10-15 minute. Separat se pregateste sosul din faina,lapte,unt(100g),smantana,restul de vin, sosul rezultat din fierberea pestelui si galbenusurile(2 buc) . Se fierb 5 min. Se unge platoul cu sos,se aseaza pestele,peste se pun ciupercile,restul de sos,cascavalul ras si cuburi de unt.
Pe langa peste se pune cu ajutorul unui pos cu sprit cartofii apoi se pune la gratinat 20 minute.

Mod de servire
Se serveste cald

Timp de preparare: 1 ora si 30 minute




« Inapoi la lista


Viziteaza si
www.piatapenet.ro - www.parintispeciali.ro