Cartea cu retete.Retete culinare. Mancaruri traditionale

Detalii reteta

« Inapoi la lista

Fileu de salau Florentin


Ingrediente
Reteta este pentru 5 portii.
900 g file de salau
125 g unt
75 g faina
250 ml lapte dulce
500 g spanac proaspat
50 g ceapa
50 g lamaie
75 ml vin alb
100 g cascaval
2 oua
piper
sare

Mod de preparare
Se portioneaza salaul. Spanacul se opareste in apa fierbinte cu sare. Dupa ce se raceste se aleg frunzele mai mari de la care se taie cozile si se pun deoparte. Restul spanacului se toaca cu masina de tocat. Se fierbe laptele. Ouale sparte se bat intr-un vas. Se rade cascavalul. Ceapa curatata se taie marunt.
Pestele se pune la fiet in apa cu sare,piper boabe si ceapa
Intr-un vas se pune la incalzit 2/3 din unt,dupa ce se incalzeste se adauga faina cu apa si lapte dupa care se adauga ouale.
Compozitia se tine pe foc 15 minute in timp ce se amesteca continuu. Peste jumatate din compozitie se adauga spanacul tocat cu sare si piper. Se lasa la fiert 10 minute.
Dupa ce a fiert se aseaza compozitia pe o tava peste care se aseaza cateva foi oparite de spanac apoi bucatile de peste fiert.
Peste peste se adauga alte foi de spanac oparite apoi sare si piper,apoi jumatatea din cantitatea de vin. Deasupra se toarna apa in care a fiert pestele.
Se adauga cascavalul ras si se pune in cuptor 15 minute pentru gratinare. Inainte de a se servi se stropeste cu restul de vin si zeama de lamaie.

Mod de servire
Se serveste cald.

Timp de preparare: 1 ora




« Inapoi la lista


Viziteaza si
www.piatapenet.ro - www.parintispeciali.ro