Cartea cu retete.Retete culinare. Mancaruri traditionale

Detalii reteta

« Inapoi la lista

Crap umplut cu nuci si stafide


Ingrediente
Reteta este pentru 5 portii.
1000 g crap fara cap
125 ml ulei
500 g rosii proaspete
175 g miez de nuca
50 g stafide
125 g icre de crap nepreparate(proaspete sau sarate)
75 ml vin sb
2 oua
piper
sare

Mod de preparare
Crapul se curata de solzi,se scoate sira spinarii si coastele,icrele. Se spala si se lasa sa se scurga. Rosile se decojesc, se scot samburii si se taie cuburi. Jumatate din miezul de nuca se trece prin masina de tocat. Icrele se curata de pielite.
Se incalzeste jumatatea de ulei in care se pun rosiile si icrele. Se la sa la inabusit 10 minute. Se adauga nucile tocate,nucile taiate marunt(jumatate din cantitate),stafidele ,piperul si sarea. Peste aceasta compozitie se adauga ouale si icrele amestecand bine. Cu aceasta pasta omogena se umple crapul,se coase si se leaga de cateva ori pe latime.Se stropeste cu vin si sosul format
Se pune intr-o tava cu ulei si se pune la cuptor 30 minute.

Mod de servire
Se serveste rece.

Timp de preparare: 1 ora si 30 minute




« Inapoi la lista


Viziteaza si
www.piatapenet.ro - www.parintispeciali.ro